середу, 3 травня 2017 р.

Тиждень молодіжної книги

           Новотроїцька центральна районна бібліотека з метою популяризації читання в молодіжному середовищі та створення позитивного іміджу молодої людини, що читає, організовує щорічний Тиждень молодіжної книги. Цього року він приурочений всеукраїнському дню книги і авторського права.
              Розпочався тиждень акцією «Сучасні видання в дарунок бібліотеці», мета акції поповнення фондів бібліотеки. Одним із самих щедрих читачів були Левошич Микола Григорович, який подарував бібліотеці 167 примірників книг, Демків Тетяна Григорівна, яка подарувала  104 примірники книг.

         Потім бібліотекарі  та волонтери провели опитування жителів селища «Як пройти в бібліотеку». Це дало змогу з’ясувати  настільки бібліотека популярна, чи всі знають про її місце знаходження.  Ті хто не знав отримав візитку - запрошення до бібліотеки.




           Другого дня, популяризуючи сучасну українську літературу  для групи юнацтва  була оформлена виставка-рейтинг «Відчуй на смак сучасну українську» де були розміщені книги, які нещодавно надійшли до нашої бібліотеки. Це книги, які асоціюються з весною – цікаві, легкі веселі».
         Також в цей день читачі переглянули відеофільм «Японська кухня», де дізналися, що японська кухня є зразком незвичайності, різноманітності і корисності. Головне правило, якого дотримуються японці – їжа має бути
здоровою.


 Третього дня в бібліотеці проходив прайм-тайм присвячений  Чорнобильській трагедії «Пам'ять з полиновим присмаком». Це дало змогу читачам проаналізувати та усвідомити масштаби трагічних подій, пробудити почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховувати  глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в імя майбутнього людства. До уваги присутніх  була представлена книжкова виставка «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам'ять».
         В цей день також було проведено «фотосесію» під назвою «В об’єктиві я і книга». Що довело наступне для читання завжди можна знайти час – поки готується їжа, під час перерви на роботі, у парку на лавочці тощо…




Четвертого дня бібліотекарі провели цікавий захід – бібліокафе «Читання частування» . До бібліотеки завітали шанувальники читання і провели час у колі друзів, познайомилися з новими книгами українських сучасних письменників, поспілкувалися, дізналися про історію виникнення книги. Після книжкового частування бібліотекарі запропонували читачам каву, час, солодощі.

Останній день тижня – день правового читання. У цей день у бібліотеці пройшов правовий диспут «Чи знаєш ти свої права», для учнів 10-х класів Новотроїцької ЗОШ №1. Мета заходу це навчити молодь відстоювати і захищати свої права. На захід була запрошена Начальник Новотроїцького бюро безоплатної правової допомоги Овєчкіна Світлана Дмитрівна.  Яка розповіла учням проїхні права і обов’язки. Учні активно долучилися до дискусії і показали обізнаність з правового законодавства. В кінці заходу учні переглянули відеофільм «Право людини».




Немає коментарів:

Дописати коментар