пʼятницю, 13 березня 2020 р.

«ДІЯ. ЦИФРОВА ОСВІТА»


Міністерство цифрової трансформації запустило в тестовому режимі національний освітній портал із цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». Наразі платформа працює повноцінно, на порталі доступні три освітні серіали: базові цифрові навички, цифрові навички для вчителів і серіал для батьків.
Запрошеними гостями освітніх серіалів із цифрової грамотності стали українські зірки: акторка, телеведуча, народна артистка України Ольга Сумська; телеведуча, громадська діячка, перший в Україні почесний посол Фонду ООН у галузі народонаселення Марія Єфросініна; українська телеведуча Надія Матвєєва; український режисер Руслан Ханумак.
«Дія» – мобільний застосунок, який дозволить зберігати документи (наприклад, водійські права і техпаспорт) в електронному вигляді і спростить користування державними послугами онлайн. Мета цього додатку за наступні три роки оцифрувати абсолютно всі державні послуги.
Новотроїцька центральна районна бібліотека долучилася до навчань на платформі «Дія. Цифрова освіта». Проводить навчання для своїх відвідувачів з використанням національної онлайн-платформи «Дія. Цифрова освіта», інженер-програміст Руслан Грега. За перший день, 10 березня, пройшли навчання та отримали сертифікати 16 відвідувачів.



Немає коментарів:

Дописати коментар