пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Обговорення книги у бібліотеці

         У Новотроїцькій центральній районній бібліотеці 27 жовтня пройшло обговорення книги Ремарка «Три товариші» це роман, що належить до золотого фонду світової літератури ХХ століття, шедевр німецької класики, перекладений багатьма мовами та майстерно перенесений кінорежисерами на екрани, входить до трилогії романів Ремарка про трагедію «втраченого покоління» — молодих людей, які стали жертвами страшної й жорстокої Першої світової війни.
        В читальній залі бібліотеці зібралися цінителі творчості Еріх Марії Ремарк.  Бібліотекар Свєженцева Олена розповіла присутнім  про деякі цікаві факти з біографії Ремарка.  Провела  літературну вікторину «Ремарк – письменник ХХ століття»  та представила книжкову виставку «Людина, яка наважилася сперечатися з війною»  Кожен учасник заходу висловив свою думку про прочитану книгу,  обговорення книги пройшло в дружній, телій обстановці.

       Підвела підсумки обговорення книги вчитель Новотроїцької гімназії    Кожома Людмила Миколаївна, яка зазначила , як разюче тонко Ремарк розкреслює штрихами неприкритої реальності контраст між п'янкої молодістю життя, дружбою, відданістю, любов'ю і тут же - смертю, безвихідністю, вульгарною фальшю, байдужістю та іншими непривабливими істинами. Читаєш, відчуваючи, що не може тут бути щасливого кінця, як такого - одна приреченість, але крізь неї пробивається надія. Нехай ілюзорна, нехай скороминуща, але надія. Ні, не в світле майбутнє, а в «світле зараз». Цю саму мить, яка варта того, щоб жити…



Немає коментарів:

Дописати коментар