середу, 7 грудня 2016 р.

Не дай СНІДу шанс

      Дуже яскравою, цікавою  та  неймовірно корисною  для старшокласників стала інформаційна година «Не дай СНІДу шанс» , яка відбулась в Новотроїцькій центральній бібліотеці.
       Бібліотекар відділу обслуговування Бондар Людмила Миколаївна ознайомила старшокласників  про те, яку яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема, яка поширюється  з швидкістю епідемії. Акцентувала увагу, що кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, зробити все можливе, щоб уберегти себе та своїх близьких від страшної інфекції, , толерантно відноситись до ВІЛ-позитивних людей. Розповіла, що заходи цього дня відбуваються із символом-червоною стрічкою. Її вигадав Франк Мур. Вперше стрічку використали у 1991 році під час відзначення дня боротьби із СНІДом  І тепер кожен, хто  надягає червону стрічку 1 грудня, висловлює надію на майбутнє без СНІДу. Отож бібліотекар запропонувала всім учасникам прикріпити до свого одягу бейджики на яких зображена червона стрічка.

      Продовжила захід  бібліотекар Олена Свєженцева. Вона провела бесіду біля книжкової виставки «СНІД – страшний супутник людства». ЇЇ розповідь про вражаючі речі, стосовно СНІДу та наркоманії не залишили байдужими читацьку аудиторію . А відеофільм «Моя правда про СНІД», який переглянули старшокласники спонукав до роздумів як правильно сформувати здоровий спосіб життя. Далі захід продовжив бібліотечний флешмоб. Волонтери – старшокласники    рушили по центральній вулиці селища, вони розповідали перехожим про сьогоднішній день, про акцію «Ми проти СНІДУ»,    дарували червоні повітряні кульки, вручали буклети та запрошували всіх завітати до бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар