середу, 29 червня 2016 р.

День Конституції

Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. Бібліотекарі  Новотроїцької центральної районної бібліотеки підготували низку заходів до Дня Конституції України, наша  бібліотека спробувала об`єднати  громадськість у своєрідний проект:
КОНСТИТУЦІЯ – ОСНОВА ДЕРЖАВНОСТІ
Бібліотекарі за два тижні до свята розпочали популяризацію Конституції  України. Вашій увазі пропоную найцікавіші моменти бібліотечного проекту.
Відкритий мікрофон «До Конституції з повагою, до влади - з надією» відбувся в читальній залі Новотроїцької ЦРБ.
в переддень Дня Конституції презентувала читачам літературу про історію Конституції України, добірку матеріалів про гетьмана України Пилипа Орлика та його першу Конституцію.
 Організували виставку-вікторину  «Конституція України  - закон нашого життя» , яка мала такі розділи:
1. Якою є історія українських Конституцій? Хто з відомих українців були їх авторами?
2. Коли і за яких суспільно-політичних умов було прийнято чинну Конституцію України?
3. Що означає теорія розподілу влади затверджена ст.6 Конституції України?
4. Чи здатна українська влада захистити конституційні права кожного громадянина і забезпечити оптимальні умови розвитку суспільства?
Матеріали, що представлені на книжковій виставці дають повну відповідь на запитання розділів виставки-діалогу.
Година громадянства «Внесення змін до Конституції України», за матеріалами періодичних видань ознайомили читачів із змінами, які були внесені до Конституції за останні роки. Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України - Конституції - повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.

                                           
Конституція України – це не лише Закон законів, це – ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
 28 червня наша країна відзначає День Конституції. Саме 20 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Цей акт закріпив незалежність українського народу, зробив його справжнім володарем суверенітету.
Щоб ознайомити читачівз історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотека запропонувала читачам відеоперегляд «Перша Конституція. Конституція Пилипа Орлика та відеозапис засідання ВР, на якій приймалась Конституція України».
 Під час святкування Дня Конституції на площі біля центру культури та дозвілля бібліотекарі  провели флешмоб. Учні 10- 11 класів роздавали усім присутнім буклети  з запрошенням до бібліотеки та повітряні жовто- блакитні кульки.






Немає коментарів:

Дописати коментар