пʼятницю, 11 травня 2018 р.

                                           Семінар бібліотечних працівників району
        Сьогодні в Новотроїцькій центральній районній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників району «Позитивний імідж публічної бібліотеки: час нових підходів», другим питанням семінару було «Впровадження УДК в практику роботи сільських бібліотек».
        В семінарі прийняли участь заступник голови районної ради Микола Піщанський  та заступник голови районної державної адміністрації Анжеліка Балан. В своїх виступах вони зазначили, що бібліотека сьогодні - це культурний центр, що забезпечує інформаційні потреби користувачів, організовує їхнє культурне дозвілля. Бібліотека не може існувати, якщо в ній не зацікавлене населення і якщо воно не готове її підтримати. Саме бібліотеки надають можливість людям спілкуватись в неформальній обстановці,  стають куточком для відпочинку та отримання потрібної інформації.
       Відкриваючи семінар Надія Васильєва директор ЦРБ зазначила, що творчий і креативний підхід до роботи – запорука успіху роботи бібліотек. Підвищення престижу бібліотеки – це процес безперервний, що здатний підвищити конкурентоспроможність бібліотеки, престиж бібліотечної професії, встановити і розширити партнерські зв'язки, залучити додаткові фінансові кошти. Тому бібліотекам необхідно вдосконалювати та модернізувати свій образ, гарантуючи своїм користувачам гідну якість пропонованих послуг.       Цікавою була консультація методиста ЦРБ Ірини Петраковської «Імідж сучасної бібліотеки та бібліотекаря – формула успішного розвитку публічних бібліотек» та ділова гра «Сільська бібліотека: формуємо власний імідж», під час якої бібліотекарі працювали в групах і показали професійність  та компетентність. І довели ще раз, що сьогодні наші бібліотеки вийшли на новий рівень роботи.
        Редактор відділу обліку та інвентаризації ЦРБ Ольга Желязкова, в своїй консультації «УДК в практику роботи сільських бібліотек», доступно та на практичних прикладах розповіла про етапи впровадження в роботу бібліотек Універсальної десяткової класифікації.
      Також сьогодні бібліотекарі мали можливість поспілкуватися по «Skype»
з завідуючою НМВ Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова - Іриною Тарадименко. Де обговорювали питання про проведення національно-патріотичної акції «Ми – українці», та VIII обласного фестивалю молодіжного читання «Відкрий свою книгу»,який проходитиме в червні місяці на базі  Новотроїцької ЦРБ.







Немає коментарів:

Дописати коментар