четвер, 17 травня 2018 р.

«А над світом українська вишивка цвіте…»

До Дня Вишиванки в Новотроїцькій центральній  районній бібліотеці пройшло  літературно-мистецьке свято. В проведені свята до Дня Вишиванки в бібліотеці,  прийняли участь голова та заступник голови Новотроїцької РДА Наталя Солтановська  та Анжеліка Балан, голова районної ради Юрій Коцегубов, члени клубу «Вишиваночка» районного центру культури та дозвілля Жанна Безродна, Алла Угненко, Зоя Слуцька та члени клубу «Господарочка» Новотроїцької ЦРБ.
         Бібліотекар Олена Свєженцева розповіла присутнім про історію свята Дня вишиванки, про те, що Ініціатором створення свята, присвяченого українському традиційному вбранню, стала письменниця, поет, журналістка та громадський  діяч – Леся Воронько, яка запропонувала відзначати День української вишиваної сорочки. Отже, тепер кожен третій четвер травня,  ми вдягаємо  це чудове вбрання – барвисте творіння жіночих рук, демонструючи цим своє українство, приналежність до своєї нації.
       Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси а ще й для того, щоб зберегти наш рід та традиції нашого народу.
         А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, історію.
        Присутні зібралися на святі не тільки щоб послухати цікаву розповідь про вишиванку, дізнатися про деякі маловідомі факти, пов’язані з цим ремеслом, а ще й помилуватися барвистими експонатами, які були розміщені на виставці робіт майстринь Алли Угненко, Зої Слуцької, редактора центральної районної бібліотеки Ольги Желязкової та жителя с. Новопокровка Івана Гамаюнова..
         Майстрині розповідали про свою любов до вишивки, про те що їх надихає на створення таких чудових робіт.
         По закінченню свята всі учасники заходу прийняли участь у фотосесії на площі перед Центром культури та дозвілля.






Немає коментарів:

Дописати коментар