понеділок, 21 травня 2018 р.

«Європа – наш спільний дім»

У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Вперше в нашій країні заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році.
       Сьогодні Європейський Союз – це сім’я демократичних європейських країн, що спільно працюють за ради миру та процвітання. ЄС заснований на принципах верховенства закону й демократії. Країни – члени ЄС делегують частину свого суверенітету спільним інститутам влади, що представляють інтереси Союзу як єдиного цілого в питаннях, що складають загальноєвропейський інтерес. А всі рішення і процедури випливають з основних договорів, ратифікованих країнами-членами ЄС.
      Працівниками Новотроїцької центральної районної бібліотеки було оформлено книжкову виставку «Україна – шлях до Європи», протягом дня з відвідувачами бібліотеки проводилася онлайн вікторина «Навколо світу за 90 днів».
      День Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, яка причетна до традицій і цінностей Європи.




Немає коментарів:

Дописати коментар