субота, 11 січня 2020 р.

СЬОГОДНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ «ДЯКУЮ»

        11 січня відзначають Всесвітній день “дякую” – свято, що започаткували за ініціативи миротворчих спільнот. Новотроїцька центральна районна бібліотека
організувала та провела  флеш-моб «Дякую тобі». Бібліотекарі Олена Свєженцева, Людмила Бондар, Заміра Аблякімова  разом з читацьким активом бібліотеки, роздавали святкові буклети та флаєри перехожим та розповідали про походження цього свята.
       Всесвітній дня “дякую”, який покликаний нагадати людям про цінність хороших манер, заснований за ініціативи ЮНЕСКО і ООН. Вперше вислів «дякую» зафіксували у словнику-розмовнику, виданому в Парижі 1586-го.       
      Цей день покликаний навчити нас не боятися і не соромитися дякувати оточуючим, світу і самим собі. Слова вдячності здатні покращити настрій, підвищити взаєморозуміння і зарядити позитивними емоціями. Слово «дякую», як вважають психологи, володіє магічними властивостями, воно може заспокоїти і зігріти своєю теплотою.
Не соромтеся подякувати мамі або дружині за приготований сніданок, випадкового перехожого – за те, що притримав перед вами двері, колегу – за надану послугу. Як і в будь-якій справі, тут важлива практика. Чим частіше ви будете дякувати, тим більш вільно і щиро буде звучати ваше «дякую».







Немає коментарів:

Дописати коментар