середу, 24 квітня 2019 р.

STOP БУЛІНГ


Під такою назвою пройшла виховна година в Новотроїцькій центральній районній бібліотеці, для учнів 9-А класу Новотроїцької ЗОШ №1, за участю спеціаліста служби у справах дітей, районної державної адміністрації Аліни Нущик.
Звертаючись до учнів бібліотекар Людмила Бондар зазначила, що виховна година має дуже актуальну на сьогодні, тему. Таке спілкування навчає дітей розпізнавати булінг, відрізняти його від піддражнювання. А також не допускати таких ситуацій і підтримувати дітей, які опинилися в такій ситуації.
Аліна Нущик у своїй бесіді сказала що метою проведення таких виховних годин, є формування нетерпимості до проявів агресії, розвивання співчутливого ставлення до жертв насилля, отримання навичок надання допомоги. Служба у справах дітей разом з учнями шукають різні вирішення цієї проблеми. Ми маємо достукатись до дітей, і перш за все до тих, хто не бере участі в булінгу. Якщо вони в своєму класі скажуть переслідувачу, що це не є нормально, не є смішно, що їм не подобається те, що він робить, щоб він припинив це. І в 99% булінг припиняється.
Під час своєї бесіди Аліна Нущик неодноразово пропонувала переглянути дітям відеоролики про шкільний булінг та його наслідки.
Підводячи підсумки заходу Людмила Бондар звернулася з проханням до учнів зазначивши, що треба навчітися розрізняти поняття «добро»і «зло».Усе, що принижує людську гідність, — зло, усе, що возвеличує гідність людини, — добро.



Немає коментарів:

Дописати коментар